Skip to main content

Basispakket tieners

Seks een zaak van het hart maken

Wil je een open gesprek over seks en relaties? Wil je dat je tieners geïnspireerd worden om keuzes vanuit hun hart te maken? Wil je dat ze God betrekken bij het maken van keuzes op het gebied van seksualiteit? Wil je meer dan alleen een keer een jeugdavond over seks en relaties? Dan is dit pakket voor jou!

Je krijgt; 

 • Een trainingsavond voor alle jeugdleiders
 • Een jeugdavond ‘lets talk about seks’ gegeven door 1 van onze trainers die het onderwerp voor je opengooit en daarmee de spits afbijt.
 • De werkmap ‘lets talk about seks’ met vele handvatten om dit onderwerp en alles wat daarbij hoort verspreid over vele avonden en momenten uit te werken in je tienergroep.

550 euro

Basispakket volwassenen

Wil je dat in jouw kerk open over seksualiteit en relaties gepraat wordt?

Wil je dat relaties in jouw kerk gezonder worden? Wil je ouders toerusten in het geven van seksuele opvoeding? Of wil je de volwassen singles in je kerk alles over dit onderwerp leren? Wat het ook is, dit pakket is voor jou!

Je krijgt;

Keuze uit twee van de onderstaande avonden plus een relatie-challenge per mail voor een week.

 • Een ouderavond seksuele opvoeding. Met de extra mogelijkheid een aparte avond voor Vaders en een aparte avond voor Moeders te laten geven.
 • Ouderavond ‘in gesprek met je tiener over seks’
 • Avond huwelijk en relaties – Gods kijk op huwelijk en verbond
 • Avond praktische tips voor goed huwelijk/goede relatie

500 euro

Jeugdavond - Let's Talk About Seks

Workshop voor tieners over seksualiteit, vriendschap en andere hartszaken

De pubertijd. Lichamen veranderen, hormonen vliegen in het rond, iedereen wel ‘erbij horen’ en ouders zijn vooral irritant. Oja en dan hebben we natuurlijk ook nog de kerk en God. En hoe gaan die nu precies samen, God en seks?
In de workshop ‘Seks enzo…’ gaan we hierover in gesprek. Middels filmpjes, stellingen, quizzen enz. dagen we tieners uit om na te denken over hun keuzes op het gebied van seksualiteit.
Mieke (initiatiefneemster Styl) vertelt haar verhaal, haar keuzes en de gevolgen daarvan in haar leven. Over seks dus. In alle openheid en eerlijkheid.

De combinatie van waarheid en humor maakt deze workshop krachtig, relevant en levensveranderend. Mieke begrijpt de keuzes, onzekerheden, druk, verleidingen, verlangens en dromen van tieners als geen ander. Taboes worden doorbroken. Alles wordt gevraagd, alles wordt besproken. Mieke legt geen nieuwe regels op, maar weet tieners op een bijzondere manier te motiveren om keuzes te maken vanuit hun hart. Een hart voor God!

250 euro

Trainingsavond voor (jeugd)leiders

Hoe doe je dat nou, open en inspirerende avonden over seks en relaties krijgen met je tienergroep? Hoe open en kwetsbaar moet je jezelf als jeugdleiding opstellen? Hoe creëer je de juiste atmosfeer? Hoe zorg je dat het het niet blijft bij slechts 1 gesprek? Wat willen tieners graag horen? Legitieme vragen waar je verhelderende antwoorden op krijgt. Deze avond geeft je alle tools om goed voorbereid met dit mooie thema aan de slag te gaan en nog belangrijker; deze avond zorgt ervoor dat jullie als jeugdleider op 1 lijn komen te staan. Jullie leren samen eendrachtige visie op seksualiteit en relaties te formuleren. De focus ligt niet alleen op de tieners maar ook op jullie als leiders en al jullie vragen en onzekerheden over dit mooie onderwerp. We maken de avond graag op maat voor jouw team!

350 euro

Praten met je kind over seksualiteit

Ouderbijeenkomst

Hoe praat ik met mijn kind over seksualiteit? Hoe zit het eigenlijk met de seksuele ontwikkeling van mijn kind? Wat is normaal? Wat is de rol van de vader en wat is de rol van de moeder in de seksuele opvoeding? Heeft een christelijke opvoeding invloed op keuzes die mijn kind later maakt? Hoe ga ik om met seksuele opvoeding als alleenstaande ouder? Wat zegt de bijbel over dit alles?
In deze ouderbijeenkomst komen al deze -en uw eigen- vragen aan de orde. We maken kennis met de biologische, psychologische en sociale aspecten van seksualiteit en het verloop van de seksuele ontwikkeling van kinderen en jeugdigen. We staan stil bij de belangrijke rol van de ouder in dit proces. Desgewenst kunnen we een focus avond hebben op alleen vaders of alleen moeders.
Deze bijeenkomst is geschikt voor elke ouder/verzorger. Na afloop heb je genoeg handvatten meegekregen om je kind te begeleiden tijdens de seksuele ontwikkeling. En belangrijker nog; je ziet er naar uit om ermee aan de slag te gaan.

250 euro

In gesprek met je tiener over seksualiteit

Ouderbijeenkomst

Hoe praat ik met mijn tiener over seksualiteit? Hoe zit het eigenlijk met de seksuele ontwikkeling van mijn tiener? Wat is normaal Wat is de rol van de vader en wat is de rol van de moeder in de seksuele opvoeding tijdens de tienertijd? Wat is de invloed van de christelijke opvoeding die ik mijn tieners meegeef? Hoe krijg ik invloed op de keuzes die mijn tiener maakt? Hoe ga ik om met seksuele opvoeding als alleenstaande ouder? Wat zegt de bijbel over dit alles? En; HELP, mijn tiener luistert niet!
In deze ouderbijeenkomst komen al deze -en uw eigen- vragen aan de orde. We maken kennis met de biologische, psychologische en sociale aspecten van seksualiteit en het verloop van de seksuele ontwikkeling van tieners en adolescenten. We staan stil bij de belangrijke rol van de ouder in dit proces.

Deze bijeenkomst is geschikt voor elke ouder/verzorger. Na afloop heb je genoeg handvatten meegekregen om het gesprek over seksualiteit met je tiener aan te gaan.

250 euro

Relaties, Huwelijk & Verbond

Praktische tips voor een goed huwelijk

Preken of juist een interactieve workshop

Naast bovenstaande avonden heeft Mieke veel ervaring met het geven van inhoudelijke avonden op maat. Avonden voor getrouwden stellen over huwelijk bijvoorbeeld. Kijken naar wat de bijbel verteld over huwelijk en verbond of juist helemaal de praktische kant op; hoe bouw je een sterk huwelijk, hoe ga je om met de verschillen tussen beide partners, hoe leer je elkaar begrijpen en hoe groei je in je communicatie. Dit wordt desgewenst met toffe uitdagingen en leuke interactieve werkvormen gecombineerd.

Ook een algemene avond voor volwassenen over huwelijk, relaties of hieraan gerelateerde onderwerpen is iets waar ze graag induikt. Het is geen probleem dat het publiek gemixt is; van single, tot mensen in een relatie, van samenwonend, tot getrouwd. Ze heeft ruime ervaring met spreekbeurten geven voor een gevarieerd publiek op bijvoorbeeld de zondagochtenden.

250 euro

Package deal: De relatie maand

Zet binnen jullie kerk in 1 maand het thema seksualiteit en relaties bovenaan de agenda.

In de relatie maand worden alle gevoelige onderwerpen besproken: liefde, seks, relaties, voor singles, getrouwde en ongetrouwde stellen. Bovendien leer je als leiding van de gemeente een eendrachtige visie op gebied van seks en relatie te formuleren en aan te dragen. Het kernteam krijgt hiervoor praktische handvatten aangereikt.

Je krijgt;

 • Drie algemene avonden naar keuze (zie losse items onder aanbod)
 • Werkmap
 • Trainingsavond jeugd en gemeente leiders
 • Gemeentechallenge voor een maand per mail, voor zowel singles als stellen
 • Q&A met Mieke die je helpt om dit thema gemeente breed uit te rollen

Inclusief gratis materiaal, verschillende sessies, nieuwsbrieven en een werkmap om het onderwerp ook de komende jaren periodiek op de agenda terug te laten komen in de verschillende jeugdgroepen.

All-in prijs van 1000 euro